home partnernieuws ​Nominaties voor Active House Label bekend

​Nominaties voor Active House Label bekend


17-11-2016
Uit 21 inzendingen voor de internationale Active House Label Contest selecteerde een vakjury onlangs de genomineerden. Vijf projecten strijden verder om het Active House Label: een nieuw keurmerk voor comfortabel en energie-efficiënt wonen.

Active House is een internationale non-profitorganisatie die strijdt voor gezond en comfortabel wonen, zonder negatieve impact op het klimaat. Als partner van Active House en voorvechter van een gezond en comfortabel binnenklimaat zet ook Renson zijn schouders onder dit nieuwe label, maakt de onderneming bekend.
 
Het Active House label legt de nadruk op en adviseert elementen die belangrijk zijn voor comfortabel wonen, slim energiegebruik en een minimale impact op het milieu. Om het nieuwe label kracht bij te zetten lanceerde Active House dit jaar voor de eerste keer een internationale wedstrijd voor architecten, ontwerpers, bouwfirma’s en studenten die een ‘actiefhuis’ ontwierpen of in gedachten hebben.
 
Vijf voorbeeldige projecten
De vijf genomineerden voor het het Active House Label 2016 zijn voorbeeldprojecten van comfortabel, milieubewust en energie-efficiënt wonen. Wat betreft ontwerp, vormgeving en uitrusting leunen ze het dichtst aan bij de basisbeginselen die ‘Active House’ vooropstelt voor de bewoners en gebruikers.

- Solhuset (Denemarken): dit klimaatvriendelijk kinderdagverblijf bewijst dat mooie architectuur en een geïntegreerd energie-ontwerp hand in hand kunnen gaan;
- Green Solution House (Denemarken): dit groene en gezonde conferentiecentrum is een voorbeeld van een holistische benadering van duurzaam design, hernieuwbare energie recycleerbaarheid en een gezond binnenklimaat;
- ISOBO Aktiv (Noorwegen): het huis van de toekomst, compact gebouwd en goed geïsoleerd, met de nodige aandacht voor voldoende daglicht maar tegelijk ook voorzien van ventilatieve koeling om oververhitting tegen te gaan;
- LichtAktiv Haus (Duitsland): de eerste CO2-neutrale renovatie van een halfopen bebouwing uit de jaren 1950. Het resultaat: een zeer leefbaar en tegelijk energie-efficiënt huis waar hernieuwbare energie aan de volledige energievraag voldoet.
- House on Garda Lake (Italië): bijna-energieneutrale privé-woning waarvan de grote beglazing uitkijkt op het meer. Hoge koelkosten worden hier beperkt. 

Actief versus passief huis
Elk van de vijf genomineerde projecten bewijst dat niet passief, maar juist ‘actief wonen’ de toekomst betekent voor gezond, comfortabel en energie-efficiënt bouwen en wonen. ‘Actief’ betekent dat de woning zich aanpast aan de bewoner, in tegenstelling tot concepten waarbij de bewoner zich moet aanpassen aan de woning.

Deze visie wordt door Renson gedeeld. De onderneming zet er intensief op in met oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat: van vraaggestuurde ventilatie (al dan niet gecombineerd met hernieuwbare energie) via ventilatiekoeling tot dynamische zonwering.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
19-5-2016 10:45:08
Een design-collectief rond Belgische architecturale en design-producten, waaronder Renson, heeft in New York een...
28-4-2016 11:29:57
Renson trekt in het kader van de ‘werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk’ haar gezondheidscampagne ...
28-4-2016 10:41:07
Aan de hand van een nieuwe campagne wil Renson mensen twee keer laten nadenken over hoe gezond ze leven: Creatin...
19-4-2016 10:52:15


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap