dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
openbare gebouwen
 
scholen

home nieuws binnenland TenW wint competitie BMV Hoensbroek Zuid

TenW wint competitie BMV Hoensbroek Zuid


10-10-2016 - 14:43
In het kader van IBA Parkstad wordt de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Hoensbroek Zuid gerealiseerd. De besloten ontwerpprijsvraag is gewonnen door een team onder leiding van TenW architecten adviseurs.

De BMV wordt een sterk duurzaam gebouw dat onderdak gaat bieden aan verschillende onderwijs- en maatschappelijke instellingen, zoals een basisschool, een peuterspeelzaal en  een logopediepraktijk. Voorts komt er een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. Door al deze partijen onder één dak te brengen, wil de gemeente Heerlen de BMV tot kloppend hart in de wijk maken.

Openheid
TenW heeft in het ontwerp optimaal rekening gehouden met de verschillende functies van het nieuwe pand, aldus de gemeente. Ook heeft het bureau de vooruitstrevende onderwijsvisie, die de school heeft ontwikkeld, als beste vertaald naar een ontwerp.

Het gebouw is georganiseerd rond een half  besloten hof, waar alle onderwijsruimte op zijn georiënteerd. De school krijgt de beschikking over een open leerlandschap met ruimte voor het bijzonder gevarieerde onderwijsaanbod van de school.

Duurzaam
Het winnende ontwerp heeft een sterk duurzaam karakter en voegt zich op vanzelfsprekende wijze in het parkgebied van de Caumerbeek. De toepassing van groendaken en zonnepanelen moet de CO2-uitstoot van het pand tot een minimum beperken. Het plan wordt volledig volgens de principes van circulair bouwen uitgewerkt, aldus TenW, waarbij een energieneutraal gebouw wordt nagestreefd.

Voor de prijsvraag had TenW een ontwerpteam gevormd met MTD landschapsarchitecten, Merosch -vormgeven aan duurzaamheid- , LBP Sight en Royal HaskoningDHV. De gemeente verwacht dat de BMV in het voorjaar van 2018 in gebruik kan worden genomen.

Gerelateerde artikelen
29-9-2016 12:20:25
Een combinatie van maatregelen maakt van MFA ’t Saamdeel in Kapelle, ontworpen door TenW architecten adviseurs,...
7-9-2015 14:59:49
Het multifunctionele hart is herkenbaar aan de golvende gevels.
16-7-2014 18:08:45
​TenW architecten adviseurs heeft de selectie gewonnen voor het ontwerp van het VMBO Voorburg.
7-4-2014 16:16:53
​In het Zeeuwse Kapelle wordt een energieneutrale multifunctionele accommodatie gebouwd.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap