home projectengids A12 Architecten BV (Project) - Mooiland Vastgoed kantoor

Mooiland Vastgoed kantoor, Ede


13-4-2012
Mooiland Vastgoed is ontstaan uit een fusie van twee woningstichtingen in Amersfoort en Grave dat op zoek was naar een geschikte locatie voor het hoofdkantoor. Een centraal gelegen locatie waar de directie van Mooiland en de bedrijfstak ‘vastgoed’ zich gaan huisvesten werd gevonden in Ede. In maart 2011 heeft Mooiland het pand met een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 2.000m² aan de Galileilaan 40 te Ede aangekocht dat door A12 Architecten in 2009 is opgeleverd. De bijzondere eigenschappen van het gebouw zoals het energielabel A+ en de vloerkernactivering op basis van warmte koude opslag sluiten aan op de milieubewuste visie van Mooiland. Het gebouw bestaat uit drie volledige bouwlagen en een vierde laag met een groot dakterras.

Interieuropgaven kenmerken zich door een zeer betrokken samenwerking met de opdrachtgever. Dit begint bij het proeven van de beoogde sfeer, het meedenken en samenstellen van het programma van Eisen en de organisatiestructuur. Mooiland was op zoek naar een combinatie van toepassing van warme natuurlijke materialen, een sfeervolle uitstraling en daarin een onderscheidt tussen werken & ontmoeten, een kernuitgangspunt voor het nieuwe werken. A12 Architecten vond antwoord op alle wensen in het interieurontwerp en het programma van eisen daarin zorgvuldig opgenomen.

De markante nieuwe entree is een verlengde van de warme sfeervolle beleving van het interieur. Daarmee gaat de entree een mooi contrast aan het de industriële uitstraling van de gevel van het pand aan de Galileilaan. Sterke lijnen en de bijzondere toepassing van bronskleurig tegelwerk op zowel vloer, wand en plafond maken de entree een icoon van het gebouw en de gebruiker: Mooiland.

Het concept nieuwe werken is toegepast op de organisatiestructuur van Mooiland en heeft vorm gekregen in het interieurontwerp. De nadruk ligt op het ontmoeten en de mogelijkheden in het flexibele werken; de actieve ruimten. Vanuit het trappenhuis met een centrale functionele kern daaraan gelegen is directe toegang tot de ontmoetingsruimte. Een grote ruimte die in verbinding staat met alle kantoorruimten en een multifunctionele ruimte. Ontmoeten in de breedste zin van het woord, van even koffie halen tot actief en open overleg in een uitnodigende ruimte. Voor overleg met meer privacy of waar gebruik gemaakt moet worden van digitale presentatietechnieken, kan de multifunctionele ruimte worden ingezet. Deze is door een speels vormgegeven glazen ronde wand gescheiden van de ontmoetingsruimte. Het flexibele karakter van het interieur maakt dat het kantoor met haar tijd mee kan groeien en gemakkelijk aan te passen is op de mogelijkheden en wensen van de toekomst.


 
architect A12 Architecten BV (www.a12architecten.nl)
opdrachtgever Mooiland Vastgoed
jaar van realisatie 2011 [ meer ]
provincie, plaats Gelderland [ meer ], Ede
projectsoort(en) kantoren [ meer ], overig [ meer ], hotel en horeca [ meer ]
project architecten ing. M.H.G. Rutgers
projectteam Marloes Faber
Timo Spaarwater
oppervlakte 2000m2
wwwpagina architectenweb.nl/p20968
Meer projecten
A12 Architecten BV
Mooiland Vastgoe...
A12 Architecten BV
St. Antonius Rus...
A12 Architecten BV
De Beljaart
A12 Architecten BV
Brouwerspoort
A12 Architecten BV
Boerenschuur wor...
A12 Architecten BV
De Koppelinck
A12 Architecten BV
IVKO School
A12 Architecten BV
Rhenendael
A12 Architecten BV
Nieuwe Munt
A12 Architecten BV
Kantoor Heidenha...
A12 Architecten BV
Kantoor A12 Arch...
 

Project Belicht
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap