home agenda 1·Lectures seizoen 2017

1·Lectures seizoen 2017


Donderdag 9 Februari 2017 - Donderdag 1 Juni 2017
Locatie Academie van Bouwkunst Amsterdam
Adres Waterlooplein 213, Amsterdam
Tijd 19.30 - 21.00 uur
Kosten 5 euro

geplaatst op 9-1-2017
De Academie van Bouwkunst Amsterdam en Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) starten donderdag 9 februari een nieuw seizoen 1·Lectures. Petra Blaise geeft de eerste lezing; daarna volgen onder andere Gijs Rikken, Nanne de Ru, Tom Frantzen en Paul de Ruiter.

Voor de tweewekelijkse architectuurlezing nodigt de organisatie sprekers uit binnen- en buitenland uit om te vertellen over diverse onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Multidisciplinair ontwerper Petra Blaisse geeft tijdens haar lezing een inkijkje in haar ontwerpbureau Inside Outside. Haar portfolio omvat verschillende disciplines en varieert rijkelijk van schaalniveau. Met haar werk haalt ze de ‘wildernis’ naar de stad en creëert ze een overgangsgebied tussen de stad en omringende natuur. Het binnenkort op te leveren project ‘Water Recipe Garden’ in Qatar is hier een goed voorbeeld van.

Een kleine greep uit de lezingen
Op 23 maart spreken architect Gijs Rikken (MVRDV) en Cees van der Spek (OVG Real Estate) over het project P15 op de Zuidas. Ze gaan in op het selectieproces en het bijzondere ontwerp. Het gedurfde en eigenzinnige architectonische ontwerp markeert op krachtige wijze een omslagpunt in de doorontwikkeling van de Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen.

Architect Nanne de Ru (Powerhouse Company) licht op 6 april een selectie van zijn recente projecten toe, met onder andere De Bunker in Eindhoven en de Baan Toren in Rotterdam. Zijn bureau is tevens verantwoordelijk voor de Amstel Toren die na voltooiing het hoogste woning- en hotelgebouw is van Amsterdam.

Tom Frantzen (Frantzen et al architects) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV) verzorgen gezamenlijk de laatste lezing van het seizoen op 1 juni. Als respectievelijk ontwikkelend architect en ontwikkelaar met architectonische ambitie illustreren ze hoe hun dubbelrol hun ontwerpen beïnvloedt. Het bijzondere project PATCH22 is daarvan een van de voorbeelden.

Het volledige programma:
  • 09 februari: Petra Blaisse – Inside Outside
  • 23 februari: Jeroen de Willigen (stadsbouwmeester Groningen)
  • 09 maart: Paul de Ruiter (Paul de Ruiter Architects) – CO2 neutrale samenleving
  • 23 maart: Gijs Rikken (MVRDV) en Cees van der Spek (OVG Real Estate) – P15 / Ravel Plaza
  • 06 april architect Nanne de Ru – Powerhouse Company
  • 20 april: Kristiaan Borret (Bouwmeester/Maître Architecte van Brussel Hoofdstedelijk Gewest) – The Productive City
  • 18 mei: George Descombes (ADR-Architectes)
  • 01 juni: Tom Frantzen (Frantzen et al architects) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV) – Patch 22 en andere projecten

Tickets en locatie
Tickets a € 5,- zijn online verkrijgbaar. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.

Tenzij anders vermeld, vinden de lezingen plaats in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Steeds op donderdagavonden, aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


locatie Academie van Bouwkunst Amsterdam
evenement email arcam@arcam.nl
evenement website www.arcam.nl
 

Product & Project
Aanmelden
Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap