home agenda Leve de stadsiconen!

Leve de stadsiconen!


Woensdag 21 December 2016 - Zaterdag 28 Januari 2017
Locatie ABC Architectuurcentrum Haarlem
Adres Groot Heiligland 47 2011 EP Haarlem
Tijd zie openingstijden ABC Architectuurcentrum
Kosten -

geplaatst op 3-1-2017
Wellicht herinnert u zich het Drostemannetje in neon op het dak van de Drostefabriek nog? Ons idee is om het mannetje terug te laten keren in Haarlem waar het hoort in al zijn oude glorie.

Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat het Drostemannetje van de wereldberoemde Franse ontwerper A.M. Cassandre een stadsicoon was en is voor onze stad. Zoals Flipje dat is voor Tiel, de Eiffeltoren voor Parijs, het Evoluon voor Eindhoven en het Amsterdammertje voor Amsterdam.
In een stad zonder iconen wil niemand wonen.
Wat het verschil maakt is dat stadsiconen de aandacht trekken en prikkelen. Ze roepen herkenning, trots en nostalgie op en zorgen voor een goed gevoel. Treinreizigers vanuit Amsterdam wisten dat ze thuis in Haarlem waren zodra ze het neonmannetje op het dak van de Drostefabriek zagen. Een goed stadsicoon verstevigt de band met de stad waar u deel van uitmaakt.

Op de expositie krijgt u inzicht in het belang van stadsiconen voor de levendigheid en aantrekkelijkheid van een stad. U leert de beroemde ontwerper A.M. Cassandre kennen en we geven u informatie mee over hoe u kunt bijdragen om het Drostemannetje weer te laten terugkeren in het Haarlemse stadsbeeld.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


locatie ABC Architectuurcentrum Haarlem
evenement email info@architectuurhaarlem.nl
evenement website http://www.architectuurhaarlem.nl/
 

Product & Project
Aanmelden
Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap