home agenda Rijk aan Ontwerpkracht

Rijk aan Ontwerpkracht


Dinsdag 10 Januari 2017 - Zondag 5 Februari 2017
Locatie Het Nieuwe Instituut
Adres Museumpark 25 3015 CB Rotterdam
Tijd onbekend
Kosten -

geplaatst op 3-1-2017
Atelier Rijksbouwmeester en Het Nieuwe Instituut presenteren vanaf 10 januari 2017 de tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht. De nota Ruimte voor Architectuur uit 1991 vormde de start van het nationale architectuurbeleid dat de Nederlandse architectuur nationaal en internationaal op de kaart heeft gezet.

Eind 2016 vormt het verschijnen van de Actieagenda Ruimtelijk Ontwerp 2017-2020. Samen werken aanontwerpkracht de aanleiding voor Rijksbouwmeester Floris Alkemade om, in samenwerking met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Infrastructuur en Milieu, te kijken naar de resultaten van 25 jaar stimulering van architectuur en ruimtelijk ontwerp in Nederland.

Tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht
Het architectuurbeleid van de afgelopen 25 jaar heeft een rijke en veelkleurige oogst opgeleverd. De door het Atelier Rijksbouwmeester samengestelde tentoonstelling laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en het opdrachtgeverschap van het Rijk. In de tentoonstelling is tevens ruim aandacht voor jong talent, internationalisering en ontwikkelingen in het architectuuronderwijs.

Naast presentaties van beeldmateriaal en passages uit de Troonrede 1992 lichten de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker en Rijksbouwmeester Floris Alkemade in gefilmde interviews hun favoriete project toe.

De tentoonstelling is tot en met 5 februari 2017 te zien in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Daarna reist deze naar verschillende steden, te beginnen met Amsterdam (Arcam, februari en maart 2017).

Publieksbijeenkomst Rijk aan Ontwerpkracht
Op 19 januari 2017 vindt in Het Nieuwe Instituut een publieksbijeenkomst over Rijkaan Ontwerpkracht plaats. Vanaf 16:30 uur kijken gasten Hedy d’Ancona, Adri Duivesteijn, Floris Alkemade en vier jonge ontwerpers terug op 25 jaar architectuurbeleid en bespreken de huidige en toekomstige ontwerpopgave. Voor meer informatie over het programma en het aanmelden voor de publieksbijeenkomst kunt u terecht op de website van Het Nieuwe Instituut.

Ministerie van Ruimtelijke Zaken
Aansluitend op de publieksbijeenkomst start om 19:30 uur tijdens Thursday Night Live! de nieuwe discursieve reeks oprichtingsgesprekken voor het Ministerie van Ruimtelijke Zaken. Initiatiefnemers Elma van Boxel & Kristian Koreman (ZUS), Stephan Petermann (OMA/AMO) en Marten Kuijpers (Het Nieuwe Instituut) gaan in gesprek met (ervarings)deskundigen over het thema geluk, dat een centrale rol speelde in de eerste nota’s over ruimtelijke ordening, maar dat naar de achtergrond is verdwenen. Meer informatie is te vinden op de website van de Thursday Night Live!
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


locatie Het Nieuwe Instituut
evenement email info@hetnieuweinstituut.nl
evenement website http://hetnieuweinstituut.nl/
 

Product & Project
Aanmelden
Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap