home agenda Tentoonstelling over ‘schaal’ in PHK18

Tentoonstelling over ‘schaal’ in PHK18


Zondag 16 Oktober 2016 - Vrijdag 13 Januari 2017
Locatie PHK18
Adres Prins Hendrikkade 18, Rotterdam
Tijd 09:00 – 17:00 uur (ma t/m vr)
Kosten gratis

geplaatst op 26-10-2016
Het Rotterdamse Bureau voor Kunst | PHK18 presenteert een groepstentoonstelling over ‘schaal’. De expositie toont werk van onder meer Willem Besselink, Ron van der Ende, Lizan Freijsen, Frank Havermans, Observatorium en Egbert Stolk.

Bij het begrip schaal denken we meestal aan een representatie van de werkelijkheid. Van schaal 1:1 naar een verkleinde werkelijkheid van 1:5, 1:10, 1:100 etc. De architect John Hejduk ergerde zich aan het verlies van detail door de verschaling en compenseerde dat met teksten en gedichten.

Verschalen kan ook juist de details laten zien van kleine en zeer kleine objecten, zoals microben, insecten en plantenweefsels. Het onzichtbare wordt zichtbaar door het op schaal te presenteren. Een ander gebruik van het woord schaal geeft betekenis aan natuurkrachten. Zo wordt de windkracht gemeten op de schaal van Beaufort en aardbevingen op de schaal van Richter.

Schaal en maat zijn keuzes en geven vorm, functie en betekenis, verbeelding, emotie en zeggingskracht. Hoe kan vanuit het vertrekpunt schaal, kunst waarde en betekenis krijgen? Hoe kan schaal de ruimtelijke dimensie beïnvloeden? Bijna dertig kunstenaars, ontwerpers en architecten geven hun beeldende visie op het begrip schaal tijdens een groepstentoonstelling bij PHK18.

De tentoonstelling loopt van 16 oktober 2016 tot en met 13 januari 2017.

Over PHK18
Aan de Prins Hendrikkade 18 te Rotterdam, waar een interieurbureau en twee architectenbureaus zijn gevestigd, huist sinds december 2013 PHK18. Dit is een ruimte voor hedendaagse kunst en verhoudt zich tot een werkomgeving gericht op architectuur. Er worden gemiddeld vier tentoonstellingen per jaar gerealiseerd met, indien mogelijk, een aantal special events.

De programmering is in handen van Bureau voor Kunst, een initiatief dat op uitnodiging projecten en (serieel) tentoonstellingen organiseert op locatie. Bureau voor Kunst wordt gerund door beeldend kunstenaars Marleen van Wijngaarden en Alexandra Roozen.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


locatie PHK18
evenement email info@PHK18.nl
evenement website www.phk18.nl
 

Product & Project
Aanmelden
Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap